OYAK Mersis Numarası
0645003428900012OYAK Genel Müdürlüğü Santral
0 312 415 6000OYAK Üye İletişim Merkezi Faks
0 312 434 1250İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik
Üye Hizmetleri
Erdemir Romanya, Avrupa’nın Elektrikli Araç Dönüşümüne Güç Verecek
13 Eylül 2026
Yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine sahip Erdemir Romanya, üretiminin yüzde 90’ını Avrupa ülkeleri ve ABD’ye ihraç ediyor.
Elektrik çeliğinde 50 yılı aşan deneyime sahip şirket, elektrikli araçlarda kullanılan yeni nesil E-Car çelikleriyle küresel pazarlardaki gücünü artırmayı hedefliyor.
OYAK Genel Müdürü ve Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir Romanya tesisini ziyaret etti.
Romanya’nın başkenti Bükreş’teki fabrikada incelemelerde bulunan Yalçıntaş, Erdemir Romanya Genel Müdürü Doğan Güreş ve fabrika çalışanlarıyla bir araya geldi.
Yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine sahip Erdemir Romanya, elektrik motorları ve jeneratörlerin nüvelerinde kullanılan yüksek kalite standartlarındaki taneleri yönlendirilmemiş (Non Grain Oriented) elektrik çeliği üretimindeki uzmanlığıyla öne çıkıyor.
Erdemir Romanya, elektrifikasyon ve enerji dönüşümünün hız kazandığı bu yeni dönemde, elektrikli araçların çekiş motorlarında kullanılan E-Car çelikleri ile daha ince ve düşük manyetik kayıplı ürünlerin geliştirilmesine odaklanıyor.
50 yılı aşkın elektrik çeliği deneyimine sahip Erdemir Romanya, OYAK Maden Metalürji’nin gücü ve uzmanlığıyla Avrupa’nın elektrifikasyon dönüşümüne yönelik yüksek katma değerli çelik üretimini geliştirmeyi sürdürüyor.
OYAK Maden Metalürji’nin Avrupa’daki ihracat merkezi
Erdemir Romanya’nın üretim kabiliyetini geliştiren önemli adımlardan biri de İsdemir’de geliştirilen elektrik çeliğine uygun sıcak ruloların tesiste kullanılmaya başlanması oldu. OYAK Maden Metalürji şirketleri arasındaki üretim ve teknik yetkinliklerin birbirini tamamlaması, kapasite ve verimlilik artışını desteklerken yüksek katma değerli ürünlerde gelişim için de önemli bir zemin oluşturuyor.
Avrupa pazarlarına yakınlığı, güçlü üretim altyapısı, teknik bilgi birikimi ve deneyimli insan kaynağıyla Erdemir Romanya, OYAK Maden Metalürji’nin Avrupa’daki güçlü üretim ve ihracat merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor.
OYAK’ın uluslararası faaliyetlerinde önemli bir merkez
Erdemir Romanya’nın OYAK Maden Metalürji’nin Avrupa’daki en önemli ihracat merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Murat Yalçıntaş, OYAK şirketleri arasındaki üretim ve teknik yetkinliklerin birbirini tamamladığını belirtti.
Dünyada enerji dönüşümünün her geçen gün hız kazandığına vurgu yapan Yalçıntaş, “Elektrikli araçlardan yenilenebilir enerji teknolojilerine kadar tüm bu dönüşümün tam merkezinde ise elektrik çeliği bulunuyor. Erdemir Romanya olarak Târgovişte’de 50 yılı aşan köklü bir üretim tecrübesine sahibiz. Üstelik üretimimizin yüzde 90’ını doğrudan ihraç ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yalçıntaş, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Avrupa pazarlarına yakınlığımız, güçlü altyapımız ve deneyimli insan kaynağımız en büyük avantajımız. İsdemir’de geliştirdiğimiz elektrik çeliğine uygun sıcak ruloları Romanya tesisimizde kullanmaya başlamamız da kapasitemizi ve verimliliğimizi ciddi ölçüde destekliyor. Erdemir’in Türkiye’deki güçlü üretimi ile Erdemir Romanya’nın uzmanlığının kusursuz bir bütünlük oluşturduğuna inanıyoruz. Yenilenebilir enerji teknolojilerinin yaygınlaştığı bu dönemde, Almanya, Polonya, Macaristan, Fransa ve ABD gibi pazarlara sunduğumuz ürün gamını geliştirmeye devam edeceğiz. OYAK’ın 2030 vizyonu doğrultusunda attığımız bu adımlar, şirketimizin uluslararası arenadaki konumunu daha da sağlamlaştıracak.”
Other News