OYAK ve Umman Yatırım Otoritesi’nden Stratejik Yatırım Adımı

30 September 2025

OYAK ve Umman Yatırım Otoritesi ortaklığında kurulan OYAK Turkoman Yatırım A.Ş.’nin ilk yönetim kurulu toplantısı Maskat’ta yapıldı. OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş’ın katıldığı toplantıda, iki ülkenin farklı sektörlerdeki şirketleri arasında sinerji yaratacak ticari iş birliği imkânları ve ölçek ekonomisi sağlayacak yeni yatırımlar gündeme geldi.

OYAK ile Umman Yatırım Otoritesi arasındaki stratejik ortaklıkta somut adımlar atılıyor. İki ülke kurumları ortaklığında kurulan OYAK Turkoman Yatırım A.Ş.’nin yönetim kurulu üyeleri Umman’ın başkenti Maskat’ta ilk kez bir araya geldi. Toplantıda şirketin gelecek dönemdeki yol haritası ele alındı.

Umman Yatırım Otoritesi’nin portföyünde yer alan enerji, sanayi, finans, teknoloji ve hizmet sektörlerinden temsilciler de görüşmelere katıldı. Taraflar, mevcut iş kollarında karşılıklı deneyim aktarımı ve ortak girişim olanaklarını değerlendirdi.

OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, toplantı sırasında yaptığı değerlendirmede, Türkiye ile Umman arasında gelişen ekonomik ilişkilerin yeni yatırımlarla daha da güçleneceğini vurguladı. Yalçıntaş, OYAK Turkoman Yatırım A.Ş.’nin yalnızca iki ülke için değil, bölgesel ölçekte de stratejik değer taşıdığına işaret etti.

Yalçıntaş, “OYAK, ülkemizin etki coğrafyasında geliştirdiği stratejileri güçlendirerek katma değerli, ölçek ekonomisi sağlayan ve yüksek teknolojiye dayalı kritik yatırımlara odaklanıyor. Uluslararası yatırımlarımızla hem sinerji yaratan iş birlikleri kuruyor hem de ülke ekonomisine yabancı iş ortaklarımızla birlikte önemli katkılar sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Medya Merkezi

Diğer Haberler

Tüm Haberler

OYAK ve Umman Yatırım Otoritesi arasında dört anlaşma imzalandı

Umman’ı ziyaret eden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliği ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Umman Sultanı Sayın Heysem bin Tarık ile görüştü. İki ülkenin en üst makamları arasında yapılan görüşmeler esnasında, OYAK ve Umman Yatırım Otoritesi heyetleri dört anlaşmaya imza attı.

Tümünü oku

23 October 2025

OYAK Üst Yönetimi, Roketsan Yöneticilerini Ağırladı

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’yi ağırladı.

Tümünü oku

16 October 2025

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı, Erdemir'i ziyaret etti

Erdemir Yönetim Kurulu, üst yönetimi ve direktörleriyle bir araya gelen Aksakallı, ardından Erdemir tesislerinde incelemelerde bulunarak Erdemir Limanı, kok fabrikaları, 2. Yüksek Fırın ve 2. Sıcak Haddehane’yi ziyaret etti.

Tümünü oku

10 October 2025

OYAK, İSKEN Enerji’nin Tamamına Sahip Oldu

OYAK, Almanya merkezli Steag Power GmbH’nin yüzde 51 hissesini satın alarak Türkiye’nin toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü tek başına gerçekleştiren İSKEN Enerji’nin tamamına sahip oldu.

Tümünü oku

9 October 2025