OYAK, İSKEN Enerji’nin Tamamına Sahip Oldu

9 Ekim 2025

OYAK, Almanya merkezli Steag Power GmbH’nin yüzde 51 hissesini satın alarak Türkiye’nin toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü tek başına gerçekleştiren İSKEN Enerji’nin tamamına sahip oldu.

2025 yılının temmuz ayında varılan mutabakatın ardından resmi imzalar, Madrid’de düzenlenen törende atıldı. Törene OYAK Enerji Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yılmaz, İSKEN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Doğan, Steag Power GmbH Denetim Kurulu Başkanı Philip Wack ve Steag Power GmbH Hukuk Müşaviri Dr. Niels-Jacob Küttner katıldı.

Bu satın alma ile birlikte, İSKEN Enerji’nin yanı sıra liman ve elleçleme faaliyetlerini yürüten şirket de tamamen OYAK’ın kontrolüne geçti.

Türkiye’nin enerji arz güvenliğinde stratejik bir adım

OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, enerji güvenliğini yalnızca bir yatırım alanı olarak değil, Türkiye’nin geleceğine karşı üstlenilmiş bir sorumluluk olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi:

“İSKEN, Türkiye’nin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü tek başına karşılayarak ülkemizin enerji arz güvenliğinde kritik bir rol üstleniyor. Bu önemli tesisi millileştirerek ülkemize kazandırmamız, enerji konusundaki vizyonumuzun yansımasıdır.”

Yalçıntaş ayrıca, OYAK’ın enerji yatırımlarının Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle doğrudan örtüştüğünü vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:

“Enerji, ekonomik bağımsızlığın ve sanayinin sürdürülebilirliğinin temel unsuru. Biz bu alanda sadece üretim kapasitemizi artırmayı değil, aynı zamanda çevresel ve teknolojik dönüşümü destekleyen, uzun vadeli bir değer zinciri oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin artan enerji talebine güvenilir, verimli ve çevreye duyarlı çözümlerle cevap vermeyi önceliklendiriyoruz.”

Türkiye’nin Akdeniz Sahilindeki Enerji Üssü

İskenderun Dörtyol sahilinde 1360 MW kurulu gücüyle faaliyet gösteren İSKEN Enerji, yıllık 9 milyar kilovatsaat ortalama üretimiyle Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü tek başına gerçekleştiriyor. İSKEN Enerji’nin santral sahasında 27 MW gücünde bir güneş enerji santrali de bulunuyor.

Alt yüklenicilerle birlikte yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayan İSKEN Enerji, hem bölgesel hem de ulusal ölçekte Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunuyor.

Medya Merkezi

Diğer Haberler

Tüm Haberler

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı, Erdemir'i ziyaret etti

Erdemir Yönetim Kurulu, üst yönetimi ve direktörleriyle bir araya gelen Aksakallı, ardından Erdemir tesislerinde incelemelerde bulunarak Erdemir Limanı, kok fabrikaları, 2. Yüksek Fırın ve 2. Sıcak Haddehane’yi ziyaret etti.

Tümünü oku

10 Ekim 2025

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı’dan KKTC’de Üst Düzey Ziyaretler

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı, KKTC’deki OYAK yatırım ve iştiraklerini yerinde incelemek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi.

Tümünü oku

8 Ekim 2025

OYAK Yönetimi, İsdemir’in 55. Yılı Programına Katıldı

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı ile OYAK Genel Müdürü ve Erdemir–İsdemir Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İsdemir’in 55. kuruluş yılı kapsamında İskenderun’da düzenlenen programa katıldı.

Tümünü oku

4 Ekim 2025

Fransa’daki Renault Group merkezini ziyaret eden OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, Renault Group CEO’su François Provost ile bir araya geldi

Fransa’daki Renault Group merkezini ziyaret eden OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, Renault Group CEO’su François Provost ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye’deki operasyonların durumu ve gelecek stratejileri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.

Tümünü oku

2 Ekim 2025