OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin en köklü otomotiv üretim ortaklıklarından biri olan Oyak Renault’nun Bursa’daki üretim üssünü ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Duster, Clio ve 2026 itibarıyla üretimine başlanacak Boreal modellerinin üretim hatları yerinde incelendi. Renault Group Türkiye CEO’su Lionel Jaillet’nin de eşlik ettiği programda Yalçıntaş, mühendisler ve üretim ekipleriyle bir araya gelerek üretim süreçleri ve teknolojik altyapı hakkında detaylı bilgi aldı. Heyet ayrıca, OYAK HORSE’un hibrit araçlara yönelik geliştirdiği yeni nesil HR18 motorunu da yakından inceledi.
Oyak Renault’nun, OYAK ve Renault Group’un uzun soluklu ve stratejik ortaklığıyla hayata geçirilen Türkiye otomotiv sektörünün en güçlü iş birliği modeli olduğunu vurgulayan OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, “Bu iş birliği, Türkiye’nin üretim kabiliyetini dünya standartlarına taşıyan, yerli mühendislik gücünü küresel rekabetle buluşturan örnek bir sanayi modeli olarak öne çıkıyor” dedi.
OYAK HORSE, hibrit araçlara yönelik ürettiği son teknolojiye sahip HR18 motoru ile de önemli bir başarıya imza attı. HR18 motorunun yanı sıra yerli imkânlarla üretilen alüminyum motor bloğunu TEKNOFEST 2025’teki standında sergileyecek olan OYAK HORSE, etkinliğe özel olarak hazırladığı tanıtım filmiyle HR18’in üretim aşamalarını adım adım ziyaretçilere gösterecek. Aynı zamanda, OYAK HORSE’un Ar-Ge mühendisleri, 17-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek etkinlik boyunca HR18 motorunu tanıtacak ve ziyaretçilerin sorularını yanıtlayacak.




